Fiskgratäng á la M
Gjorde fiskgratäng igår för förstagången, med pulvermos.
Den blev så in i bubblans god!
Tänkte därför dela med mig av de recept jag använde.
2st Pangasius filéer
50g Smör
Ca 4msk Vetemjöl
Ca 5dl Mjölk
Grönsaker
Potatismos för 4pers
Salt, Svarpeppar, Vitpeppar & Citronpeppar
Dill
Hummerbuljong
Skär grönsaker, välj efter smak. Jag använde mig av morötter, gurka och paprika.
Lägg grönsakerna i en ugns form, täck botten.
Krydda fisken med salt, svartpeppar och citronpeppar och vik. Lägg fisken över grönsakerna.
In i ugnen 175° i ca 30min.
Gör klart mosen.
Smält smöret och tillsätt vetemjöl tills den blir tjockare, späd sen med mjöl tills den får den konsistensen du vill att
såsen ska vara.
Tillsätt dill och lite hummerbuljong.
Krydda med salt och peppar.
Lägg potatismosen där ni vill att den ska ligga i formen och häll över såsen.
Lycka till!